14 Kasım 2013

Yemeklerim | Hamsi Çorbası








Hamsinin tam da mevsimiyken bol bol tüketmeliyiz.  

İşte enfes bir tarif  :)



Malzemeler

2 orta boy patates
1 orta boy kereviz 
Soğan 
Kırmızı ve yeşil biber 
1 havuç
250 gr kadar kılçığı ayıklanmış hamsi
Kereviz sapı ve maydanoz
Salça


Yapılışı

Öncelikle soğan ve biber sotelenir ardından havuç eklenir havuç rengini bırakınca bir kaşık salça ekleyip küp şeklinde doğranmış kereviz ve patatesleri salça ile bir çeviriyoruz daha sonra yeteri kadar su ekleyip pişmeye bırakıyoruz. 

Patatesler pişince balıkları ekliyoruz balıklarda pişince ince ince doğradığımız maydanoz ve kereviz saplarını ilave edip bir kaynatıp kapatıyoruz altını. Kereviz saplarının taze olmasına dikkat edin eğer çok kalın olursa biraz daha önce eklemelisiniz. 

Bu çorbada en önemli malzeme kereviz sapı. Çorbanın tüm lezzetini bu sap veriyor.   :)

Yapacaklara afiyet olsun....  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder